Activiteiten

Workshop: Luisteren naar schilderijen

Is beeldende kunst altijd duidelijk? Het staat, ligt of hangt voor onze neus en is uitdrukkelijk gemaakt om naar te kijken, soms zelfs om aan te raken. Maar wat als schilderijen bijna effen wit zijn? Of juist heel kleurrijk maar ook erg abstract? Hoe gaan we daarmee om? Hebben we er een oordeel over en lopen we snel door, of nemen we de tijd om onze reactie onder de loep te nemen? Want wat je met je hoofd kan verwerpen, daar kun je onbewust zeer toe aangetrokken worden.

Wij, curator Koos Hoogland en focusbegeleider Evelien Kroese, willen je uitnodigen om met ons op reis te gaan. Een reis waarin je wordt begeleid om met een innerlijk oog naar kunst te kijken. Wij noemen dat ‘luisteren naar schilderijen.’ De reis leidt langs de stralend witte schilderijen van Anneke Walvoort en de kleurrijke fotowerken van Lies Holstein. Het brengt je ook bij de beleving van hun werk voorbij je eigen oordeel. Welkom aan boord!

Wat?

Rondleiding/focussessie gevolgd door een proeverij. Max. 20 personen. Deelname na aanmelding.

Waar?

Expositie SEQUENZA, IJsselbiënnale, van 14.06 – 25.09.17.
Locatie: Apparatengebouw Gasfabriek, Zutphenseweg 6, 7418 AJ Deventer

Wanneer?

19 augustus 2017 17 – 19.30 uur

Bijdrage:

Expositie (gratis), rondleiding/focussessie en proeverij: € 25,- bij aanmelding te voldoen op bankrekeningnummer NL18 TRIO 0212 4860 71 t.n.v. Stichting Hoogland CustodeS te Deventer.

Aanmelden:

Per email vòòr woensdag 16 augustus op: khoogland@hooglandcs.nl

Na ontvangst van uw bijdrage is de aanmelding definitief.